KRISTIN TINSA SÆTERDAL

Exhibition: The Dump

Velkommen til Kristin Sæterdal utstilling, The Dump.

Finissage

Velkommen til finissage 7. mai klokken 14:00 i Akersgata 1 hos Kunstplass Contemporary art.

Thomas Hylland Eriksen kommer å samtaler rundt temaet søppel.

The Dump

The Dump er en håndvevet billedvev utført på en oppstadvev. Motivet er hentet fra et foto jeg tok på en søppelfylling i Maine, USA en spesiell dag i 2017. Jeg har valgt å utføre fotoet i billedvevteknikk, gjennom 9 måneders arbeid i veven til utstillingen på Kunstplass Contemporary Art.

Størrelsen på The Dump er 2.6 x1,8 meter.  Billedteppet fremstår som en «vegg» i rommet, det henger fra taket og man kan gå rundt det. Det som ville ha vært taket i bildet, himmelen, er skåret vekk fra bildet og kun siden på søppelhaugen danner motivet.

Haugen fremstår som kaotisk, men likevel er det klart at søppelet innordner seg naturkreftene. Tyngdekraft og tilfeldigheter har jobbet sammen i det haugen ble skapt, enten søppelet ble sluppet ned av en grab eller det kom litt etter litt fra en lastebil med tipp.  Søppelet som ble kastet, sammen med materialene som knakk eller knuste da noe nytt ble sluppet oppå dem danner en haug med lommer av luft og hulrom innimellom, noe treffes av sollyset og noe havner inne i mørket av haugen.

En slik søppelhaug «tårner seg opp», og kan på samme måte som opplevelser i livet være overveldende og kaotisk, som hauger og lag av ubearbeidete følelser, problemer eller relasjoner som filtrer seg inn i hverandre.

Med billedveven The Dump håper jeg å sette fokus på hvordan vi kan redusere og gjenbruke den enorme mengden søppel som produseres i verden.

Det følger en tekst av kunstneren med utstillingen som video i utstillingslokalet.

Utstillingen er støttet av Norsk kulturråd og Regionale prosjektmidler.